Om utøverne

Bokbad med krimforfatter Jørgen Brekke og NRK-journalist Knut Inge Seem
  
Opplev krimforfatter Jørgen Brekke i samtale med NRK-jounalist Knut Inge Seem.
Jørgen Brekke (f. 1968) har vokst opp i Horten. Etter fullførte studier ved NTNU bosatte han seg i Trondheim der han i dag bor med kone og tre barn.
Brekke har lektorutdannelse, men har de siste årene jobbet som frilansjournalist ved siden av deltidsjobb i omsorgsyrket. Han debuterte med Nådens omkrets i 2011. Den var hovedbok i to bokklubber og er solgt til ti land. Nå er han ute med bok nummer to, Drømmeløs. Utgivelser: Drømmeløs. Kriminalroman 2012 og Nådens omkrets. Kriminalroman 2011.
I Røyrvik blir det satt opp gratis buss kl 16.30, med avgang fra sentrum/butikken. Galleriet i Lierne åpner kl 18, så det blir mulighet til å se på utstillingen der før bokbadet og kanskje også kjøpe med noen julegaver hjem. Det blir også mulighet for å kjøpe seg kaffe. Påmelding til Jorunn Vollmo tlf arb. 74336327, privat 98085328 innen fredag 26. oktober.

Tid: Mandag 29. oktober, kl. 19.00, tirsdag 30. oktober, kl. 19.30
Sted: Galleri Lierne og Hotell Grong
Billettpris: kr. 100,-
Medvirkende: Jørgen Brekke (forfatter) og Knut Inge Seem (journalist).  

Dagen Etter
 
Vakkert, vart og kraftfullt: Dagen Etter er dagen du ikke vil gå glipp av.

Denne meget lyttervennlige konserten gjorde stor suksess da den ble framført først under soddjazzfestivalen i år, og deretter under MiniVrimmel i Nærøy.
Nå kan du oppleve den under Vrimmel i Indre Namdal. Komponist Daniel Herskedal har skrevet musikk som beveger seg fra det intime til det storslåtte. Han har hentet inspirasjon fra et bredt musikkfelt og satt de sammen med tekster som handler om å leve, om tvil, og om håp. Sammen med saksofonkometen Marius Neset og Helene Bøksle stiller han i front for et ensemble som består av musikere fra Quintus og Nord-Trøndelag kammerorkester, med flere.
- En opplevelse. Av det sjeldne. Nei, ingen floskel, slik var det bare, skrev Namdalsavisas Tom Lysø i sin anmeldelse av konserten i Kulturhuset i Nærøy, før han avsluttet med følgende anbefaling: - Om Dagen Etter settes opp et sted nær deg; er det bare å løpe – og nyte».
Medvirkende: Daniel Herskedal (tuba og orkesterledelse), Marius Neset (saksofon); Helene Bøksle (sang), Morten Schrøder (trompet), Bjørn Erik Heggli (trompet), Elisabeth Fossan (trombone), Anton Eger (trommer), og Nord-Trøndelag kammerorkester (www.ntko.no)  

Draumen om Abebe Bikila: Livet i Etiopia
 
Bli med på ei reise inn ein fattig, men samtidig rik verden.
Da Svein Sæter var seks år, møtte han Abebe Bikila; etiopiaren som vann OL-gull i maraton berrføtt. Abebe var helten og Etiopia var landet, men det skulle gå 40 år før Svein reiste dit. Da møtte han nomadar, tiggarar, løparkongar, fotballgutar og gjetarjenter.

Inntrykka vart til boka "Draumen om Abebe Bikila. Reisebrev frå Etiopia" (Samlaget 2009). Møtet med elevane byggjer på denne boka. I ord og bilde fortel Svein om umåtelege historiske skattar, om ufatteleg mangfald, om himmel og helvete, om eit av verdas fattigaste land som også er eit av dei rikaste
Utøvar: Svein Sæter (foredrag og bilde)  


Energicamp med DDE - konsert 

Etter verksted med D.D.E. blir det minikonsert sammen med deltakerne på engergikampen.  
Energicamp med DDE – workshop    

Gamle travere deler dyr erfaring

NTE’s ENERGI-CAMP er en workshop hvor unge band og musikere får mulighet til å lære av og få inspirasjon av medlemmene i D.D.E.
20-års jubilantene deler av sin erfaring som profesjonelle musikere og banebrytende entrepre nører. Her gis et innblikk i noe av formelen bak suksessen, om å skrive låter, sceneformidling, instrumentteknikk, samspill, og ikke minst det å arbeide som et team. Workshop'en ender i en minikonsert hvor del takerne får mulighet til å spille sammen med D.D.E.
For hvem: band og musikere i din kommune
Medvirkende: D.D.E. 


 Før kaffen blir kald
  
En melankolsk komedie om alderdom med skuespillere som fremdeles lever.

Vi møter den gamle damen Agnes på gamlehjemmet der en ung pleier har sin første dag på jobb. På denne arbeidsplassen, hvor tid er mangelvare, står den unge plutselig ansikt til ansikt med den gamle, som ikke kan gå uten støtte, skjelver så kaffen skvetter ut av koppen, og behøver hjelp til det mest intime. Hvem er hun egentlig, den gamle damen, og hvordan vil hun leve sitt gamle liv?
Forestillingen har et sakte eller «gammelt», nesten insisterende tempo, som utfordrer deg til å sakke ned ditt eget, og sette deg inn i hvordan det er å ha en gammel kropp og alt det fører med seg av utfordringer og frustrasjon. Der pleierne haster avgårde i sin runddans etter håndklær, håndsprit og hansker, danser Agnes helst etter egen pipe.
Krutt og Kamfer forteller vart og varmt, humoristisk og fragmentert om ensomhet, avhengighet og livets kretsløp. Store og små figurer, fysisk teater og en god slump galskap former Agnes sitt underfundige univers.
Tid: Onsdag 7. november, kl. 19.30
Sted: Grong samfunnshus
Billettpris: 150,-/100,-. Ansatte innen pleie og omsorg går gratis
Medvirkende: Teatergruppa Krutt og Kamfer Yngvild Aspeli: Skuespiller, dukkemaker Thea Borring Lande: Ide og produksjon Andrew Dawson: Regi/Instruksjon Ida Jacobsen Jacobsen: Skuespiller Andreas Lønmø Knudsrød: Musikk/Lyddesign Cecilie Solberg Knudsrød: Skuespiller  

G-faktor 2012

Grong har mange unge talenter. Under G-faktor møter du noen av dem.

Velkommen til konsert med unge talenter på instrument, sang, dans, sjonglering, konferansierer. Konserten arrangeres av Grong musikkforening. Sted: Grong samfunnshus Lørdag: 3. november klokka 16.00 og 20.00 Søndag: 4. november klokka 18.00  

I tråd med musikken
 
Hvordan får man egentlig liv i en saccosekk? Bli med på utforsking!

I «I tråd med musikken» møter du en skuespiller og dukkefører, og tre jazzmusikere. Her opplever du magien som oppstår når kunstnere blåser liv i døde gjenstander gjennom animasjon.
Hånddukker og marionetter er mange kanskje er kjent med. Men hvordan får man liv i en saccosekk? Bli med på ei spennende utforskning sammen med artige og dyktige formidlere, så får du kanskje svar.
Forestillinga har en slags cabaretform, men det er rom for improvisasjon og artige vendinger undervegs. Den bygger på tekstene og dukkene til Knut Alfsen, mens musikken er komponert og blir framført av Espen Rud, Frode Nymo og Ellen Brekken. Medvirkende: Espen Rud (slagverk), Knut Alfsen (skuespiller, dukkefører, produsent), Frode Nymo (saksofon), Ellen Brekken (bass) 

 IN-messa: I Roald Amundsens skispor
 
Bli med når polfarer Stein P. Aasheim holder foredraget: I Roald Amundsens skispor; kappløpet til Sørpolen 100 år etter.

Sørpolen 1911–2011 var formidlingsprosjekt i regi av Norsk Polarinstitutt under Nansen-Amundsen-året 2011. Hensikten med jubileumsekspedisjonen var å formidle viktige sider ved norsk polarhistorie, og samtidig rette søkelys mot dagens miljø- og klimautfordringer.
Foredraget holdes i speilrommet kl 14:00 – 15:00. Dette er inkludert i inngangsbilletten til IN-messa, kr 60. Aasheim har i etterkant boksalg og signering.

Medvirkende: Stein P. Aasheim (polfarer)    

Kaninskulptur    

Lær å modellere i leire sammen med en ekspert!

I dette verkstedet får hver elev modellere en kanin i rakuleire ut fra en levende(!) modell. Resultatet får de ta med seg heim etterpå. På verkstedet møter du Åse Nordanger. Hun er i ferd med å etablere seg som en anerkjent norsk billedhugger. Hun er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Snåsa. Åse har forankret kunsten i menneskets eldste uttrykk - å gjenspeile naturen. Verkstedet retter seg mot elever i 10. klasse.
Medvirkende: Åse Nordanger (kunstner)    

Konferanse om interkommunale idrettsanlegg 

Samarbeid står på plakaten, når det inviteres til møte om interkommunale idrettsanlegg. Er det fornuftig at alle har alt, eller finnes det gode eksempler på samarbeid?  




"Kreativ med papp"
 
Bli med på verksted med kunster Bjørg Nyjordet fra Mære.

Dette er en workshop for voksne der vi prøver ut mulighetene med papp som materiale i 2 og 3 dimensjonal form.
Innhold: -Kvaliteter på papp -Muligheter med skjæring i pappflaten -Prøve å forme 3 dimensjonalt med papp

Bjørg Nyjordet er en formidlingsdyktig nordtrøndersk kunstner. På norskekunsthandverkere.no sier hun om seg selv: Jeg arbeider med utsmykkinger, ofte er moduler byggeklosser i disse installasjonene. Modulen kan være en presis form med små variasjoner eller en form som er påvirket av forskjellige prosesser. I utstillinger arbeider jeg med tema som gjenbruk og jordas mat- og vannsituasjon. Jobber også med formidlingsprosjekt i DKS med gjenbruk og rom som tema. Samarbeider med kunsthåndverker Magnar Gilberg
Pris: kr. 150,
Påmelding: servicekontoret i kommunene.
Max 15 personer. Bevertning.
Medvirkende: Bjørg Nyjordet (kunstner)  

 Kreativt maleri
 
Utforsk materialer og metoder, og lær om bildekunst!

Halldis Sagmo er oppvokst i Overhalla. Fra 1979 til 1994 drev hun sin egen design- og handtverksbedrift. Siden år 2000 har hun studert og arbeidet som billedkunster.
I Vrimmel møter du henne som kursholder under verkstedet «Kreativt maleri». Her får elever i 5. og 6. klasse utforske noen av billedkunstens uttrykksmuligheter. Med enkle metoder får du søke i fargelæren og utforske ulike materialer og metoder.
Her jobbes det på papir, papp og arbeidet munner ut med å male på lerret. Med enkle oppgaver underveis i kurset skapes det framgang for hver deltaker. Halldis deler sin metode fra prosess til bilde.
Medvirkende: Halldis Sagmo (kunstner) 

 Kåre Kolve kvartett og Quintus
 
Gjør klar for urpremiere! Melodiøs, lyttevennlig jazz med et anstrøk av storband...

Høsten 2010 slapp Kåre Kolve Quartet plata «Further directions» og høstet godord i fleng fra en unison presse i Norge og Europa.
Nå kan du oppleve kvartetten i samspill med Nord-Trøndelags eget Quintus!
På konserten får du høre et ensemble av ypperste kvalitet framføre melodiøs, nordisk jazz med bæring til musikere som Keith Jarret, Jan Garbarek, John Taylor og flere. All musikken er til denne konserten er nyskrevet av Kåre Kolve, med referanser til naturen rundt oss. Medvirkende: Kåre Kolve Quartet: Kåre Kolve (saksofoner), Espen Berg (piano), Ole Marius Sandberg (kontrabass), og Magnus Forsberg (trommer). Quintus er: Bjørn Erik Heggli (trompet), Morten Schrøder (trompet), Staffan L. Weldèn (horn), Elisabeth Fossan (trombone), Jan Olof Oscarsson (trombone) og Daniel Herskedal (tuba).  

Låtmakerne
 
Alt starter med ei god låt. Bli med på kurs med Askil Holm og Rulle Smit!
På dette todagers kurset får du lære å lage låter sammen med Askil Holm, sanger, låtskriver og produsent fra Namsos, og Rulle Smit, skuespiller og regissør fra Røros.
Låtmakernes tilnærming til håndverket er svært annerledes og herlig kreativ. Kurset passer alle fra 13 år og oppover, enten en betrakter seg som musikalsk eller ei!
Temaene for den gode låta er rundt oss alle. Enten det er de store samfunnsspørsmålene, eller det enkle, nære i livene våre. Kurset gir en grundig innføring, gjennomgang og en solid dose inspirasjon til håndverket.
– Alt starter med ei god låt, sier Askil og Rulle. Gode tekster og melodier er en av de viktigste råvarene for en hver suksessfull artist. Låtmakerne skal bidra til å skape framtidas tekstskrivere, kanskje er akkurat du en av dem?
Medvirkende: Askil Holm (sanger, låtskriver, produsent), Rulle Smit (skuespiller, regissør). 

 MALEKURS ”KREATIV MALING”
 
Velkommen til malekurs der du møter med din livserfaring og gode humør for å leke med farger og materialer.

Kurset går over ei helg. Gjør klar for en kreativ prosess med farger og pensel. Halldis Sagmo er utdannet pedagog med hovedvekt på kunstfag, og har tidligere arbeidet med barn og ungdom i grunnskolen - ungdomskolen og i videregående skole, samt hatt ulike kurs for barn & voksne. I mange år drev hun firmaet Halldis Sagmo Design . vev. søm med design og produksjon av klær.
I de siste 15 år har hun kun arbeidet som bildende kunstner og arrangert malerkurs. Hun jobber intuitivt i sin maleprosess, og ønsker å formidle sine positive erfaringer i f.h.t. denne tilnærmingen til å skape sitt eget uttrykk. Firmaet Halldis Sagmo Design driver galleri “Gammelskolen”, kurs innen malerkunst, utleie av kurslokaler og gjesteatelier på Gammelskolen i ”Skorovas”. Etter avtale tilbys spesielt tilrettelagte malerkurs med ulike temaer for grupper og firmaer der det fokuseres på endringsprosesser. I en skapende prosess handler det ofte om å ”slippe taket”– la det stå til og ikke la fornuften styre prosessen, men stole på intuisjonen.
Sted: Gammelskolen, Skorovatn
Medvirkende: Halldis Sagmo (kunstner)

Musikkvideoskolen

 Hvem har vel ikke drømt om å være stjerne i en musikkvideo?

På Musikkvideoskolen får du både være skuespiller, danse, hoppe, løpe, og synge, kort sagt gjøre alt som skal til for å lage en skikkelig heftig musikkvideo. 

Sammen med den drevne filmarbeideren Carl Gunnar Eltervaag lærer du lure ting om hvordan musikkvideoer blir skapt. Og når arbeidet er ferdig, får klassen tilsendt den ferdige videoen.
Medvirkende:  Carl Gunnar Eltervaag




Musikk og dans til Wink & the Gun

På skjenkestova er det gjort klart for trivelig samvære under festivalen.

Namdal symfoniorkester m/solist Guro Kleven Hagen og Høylandet blandakor 

Velkommen til konsert!

Program:
• Beethovens violinkonsert med fantastiske Guro Kleven Hagen, 18 år, som solist.
• Schubert`s 8.symfoni (den ufullendte)
• Med kor og orkester
- Sivertsen: Mjuk melodi - Sivertsen:
Bruremarsj fra Løddingen
• Innslag med koreet
Gjester: • Høylandet blandakor dir.: Kristin Kjølstad
Guro Kleven Hagen (f. 1994) kommer fra Fagernes i Valdres. Til tross for sin unge alder, har hun gjort ei lang rekke solistoppdrag verden over, og hun har mottatt ei rekke priser i nasjonale og internasjonal solistkonkurranser. Hun fikk andrepris i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere “Young Musicians 2010” i Wien.(Leif Ove Andsnes fikk samme plasering den gangen han deltok!) Samme år vant hun NRKs solistkonkurranse “Virtuos”, hun ble tildelt “Den norske solistpris” og hun ble tidenes første norske prisvinner i verdens ledende fiolinkonkurranse for unge musikere, EMCYs pris for Musikk i Menuhin Competition 2010. I 2008 ble Guro kåret til “Årets musiker” under Ungdommens Musikkmesterskap, og i år fikk hun Øivind Berghs Minnepris 2012.
Guro spiller på en fiolin laget av J.B. Vuillaume i 1850, utlånt av Dextra Musica.
Tid: Lørdag 3.nov. Kl 16.00
Sted: Høylandet samfunnshus
Medvirkende: Namdal symfoniorkester, Guro Kleven Hagen, Høylandet blandakor    

Namdal symfoniorkester m/solist Guro Kleven Hagen og Snåsa blandakor  

Velkommen til konsert!
Program:
• Beethovens violinkonsert med fantastiske Guro Kleven Hagen, 18 år, som solist.
• Schubert`s 8.symfoni (den ufullendte)
• Med kor og orkester - Beethoven: Kyrie fra Messe •
Innslag med kor
Gjester: • Snåsa blandakor dir.: Karin E. Hartvigsen

Guro Kleven Hagen (f. 1994) kommer fra Fagernes i Valdres. Til tross for sin unge alder, har hun gjort ei lang rekke solistoppdrag verden over, og hun har mottatt ei rekke priser i nasjonale og internasjonal solistkonkurranser. Hun fikk andrepris i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere “Young Musicians 2010” i Wien.(Leif Ove Andsnes fikk samme plasering den gangen han deltok!) Samme år vant hun NRKs solistkonkurranse “Virtuos”, hun ble tildelt “Den norske solistpris” og hun ble tidenes første norske prisvinner i verdens ledende fiolinkonkurranse for unge musikere, EMCYs pris for Musikk i Menuhin Competition 2010. I 2008 ble Guro kåret til “Årets musiker” under Ungdommens Musikkmesterskap, og i år fikk hun Øivind Berghs Minnepris 2012 .
Guro spiller på en fiolin laget av J.B. Vuillaume i 1850, utlånt av Dextra Musica.
Tid: Søndag 4.Nov. Kl 16.00
Sted: Snåsa kirke
Medvirkende: Namdal symfoniorkester, Guro Kleven Hagen, Snåsa blandakor    

Namdalen før i tida

Bli med en tur inn i gammeltida!

Finn ut av gamle, rare ting. Lag skjeblak. Delta på quiz. Hør historiene og blir med på leker, regler og sanger som ungene før i tida brukte.
Sammen med de dyktige formidlerne Namdalsmuseet får du en smakebit på hvordan folk og fe levde på gårdene i distriktet der du bor. Namdalen før i tida er spesielt tilrettelagt for deg som går i 5. til 7. klasse, men er interessant og spennende for mange andre også.

Medvirkende: Geir Grøtan og Bjørnar Sellæg (museumsformidlere)  


Trio Namsos
 
Du kan bli først til å oppleve Nord-Trøndelags egen, nye kammertrio

For første gang presenterer den nye Trio Namsos seg gjennom disse konsertene. Cello, obo og piano er det nye ensemblet – med to nyansatte musikere fra 1.august 2012. De har plukket ut godbiter fra den klassiske verden – både for trio og duo. Her er mange småstykker som bl.a. Gabriels obo og Vocalise – og større verk av Bach og Poulenc.
Alle triostykkene er spesialtilpasset ensemblet av musikerne selv, ettersom det merkelig nok finnes lite skrevet for denne besetningen – så langt. Musikerne presenterer musikk på et høyt nivå, kombinert med uformell prat og galant klesstil. Dette er en anledning til å være med på konsert med Trio Namsos - for første gang.
Medvirkende: Gro Merete Hjertvik (piano), Elin Torp (obo), Kjell Magne Robak (cello).

Naturvitenshow
 
Bli med og utforsk naturvitenskapene!

Gjør klar for et annerledes naturfaglig show der kjemi- og fysikkeksperimenter blir forklart og presentert på en morsom måte ved hjelp av sang og musikk, skuespill og humor.

Det blir brukt kostymer, lys- og lydeffekter, og elevene blir brukt aktivt gjennom forestillingen, som assistenter på scenen. Det blir vist gøyale og interessante eksperimenter ved hjelp av (hovedsaklig) produkter man enkelt får kjøpt på vanlig dagligvarebutikk, eks. eddik, natron, talglys, o.l. Det blir et spesielt fokus på syrer og baser, men også eksplosjoner og klassiske naturfaglige forsøk. Medvrikende: Anders Thue (formidler)  

Norwegian culture through of the eyes of a foreigner
 
Vit det du ikke visste du visste om Norge og nordmenn...

Alan Drop er født Sør-Afrika og bor i Norge. Som stand-up komiker, taler, trener, journalist, forretningsmann, og forhenværende lærer, inviterer han sitt publikum til å undersøke «det normale».
Drop utforsker norsk kultur i et ukonvensjonelt vis, der han bruker fortellinger, humor og gjerne provoserer litt. Publikum blir invitert til å sjå på nytt på sin egen kultur i forhold til andre kulturer, mens han tar for seg tema som norsk talerytmer, lørdagsgodteri, hvordan nordmenn krysser gata, holdninger til alkohol, teknologi, rettferdighet, for å nevne noen..
Medvirkende: Alan Drop    

Over stokk og stein med kronkelmonkene
 
I kronkelmonkenes verden skjer det mye rart...

Kronkelmonkene bor i en stor jordhaug, i en verden fylt av rytmer, leik og nytelse av livets goder. De lever sammen i fred og idyll og deler på det jordhaugen har å by på.

Men så en dag skjer noe uventet og Kronkelmonkene får utfordringer som setter samarbeidet på prøve: - Hvem eier hva og hva eies av hvem, kan alt deles og hvordan deler man egentlig likt?
«Over stokk og stein med kronkelmonkene» er ei forestilling for barn fra 3 til 6 år.
Medvirkende:
Konsept og regi: Teatergruppa Konstellasjonen
Kunstnerisk konsulent: Anne Marit Sæther, Cirka Teater
Scenografi og kostyme: Jenny Hilmo Teig, Teateratelier
Rekvisitter: Marie Steen Löwendahl, Jenny Hilmo Teig og Konstellasjonen  


Ricoloop 

Er det virkelig mulig at en mann alene kan lage så feite grooves?

Det finner du ut av når du møter Rico. Rico reiste verden rundt som gatemusikant i ti år, og tilegnet seg stilarter og musikk fra alle verdenshjørner. Nå skaper han store øyeblikk i møte med sitt publikum.
Rico vokste opp i gamle Øst - Berlin og når muren falt reiste han verden rundt 10 år som gatemusikant før han flyttet tilbake til Berlin. På denne reisen tilegnet han seg stilarter og musikk fra hele verden. Dette gjenspeiler seg i musikken hans. Han har en unik innlevelse i det han gjør. Han improviserer, kommuniserer, formidler og skaper store øyeblikk i møte med publikummet sitt.
Medvirkende: Rico Diessner (musiker) www. Ricoloop.com  


Rom for små barn med store tanker  

Velkommen til verksted for de minste!

Under dette verkstedet får barn i alderen 4 til 6 år arbeide med rom på ulike vis. Bjørg Nyjordet er en formidlingssterk kunstner som er mye brukt i skolesammenheng. Denne gangen arbeider hun med å bevisstgjøre barnas egne romerfaringer, og jobber med å undersøke rom, skape rom og snakke om rom – i grupper på 6 til 8 barn.
Slik får barna delta aktivt i en kunstnerisk skapende prosess sammen med en kunstner. «Rom for små barn med store tanker» er kunst i praksis, både individuelt og i grupper. Medvirkende: Bjørg Nyjordet (kunstner)  


Samisk kultur - fortellinger, joik, trommer og dans
 
Opplev samisk kultur sammen med samedokka Irja og skuespiller Biret

Samedokka Irja bor i sekken til Biret. Irja kan kun snakke samisk så elevene må lære noen samiske ord for å prate med henne. Blant annet må de lære de magiske lokke ordene for å få henne ut av sekken.
Irja har masse spennende i sekken som hun ivrig viser fram , for eksempel det samiske flagget, skaller, og mye mer.
Biret joiker og forteller samiske historier om bl. reven og kråka, og om jenta som ville fly.
Medvirkende: Leammuid Biret Ràvdnà    


Skulpturkurs med Åse Nordanger fra Snåsa
 
Velkommen til skulpturkurs for voksne!

Hver kursdeltager får modellere etter levende modell. Det tegnes først, deretter demonstrerer Åse og gir en kort innføring i hvordan en skal lete etter hovedformer osv. Kursdeltagerne skal så skulptere.
Åse Nordanger er i ferd med å etablere seg som siste tilskudd av norske billedhuggere med høyt internasjonal kvalitet. Nordanger (opprinelig fra Bergen) har bosatt seg i Snåsa i Nord-Trøndelag etter et lengre opphold i USA der hun blant annet jobbet sammen med den kjente amerikanske skulptøren Floyd Tennison DeWitt.
Nordangers kunst reflekterer hennes sterk forankring i europeiske “natur-kunst” – i tradisjonen av Italienske Rembrandt Buggatti har hun forankret kunsten i menneskets eldste form for utrykk, -det å gjenspeile naturen. Nordanger observer sine egne omgivelser - og jobber med å gjenskape nerven, essensen, det metaforiske og det monumentale i dyrene hun observer. Det er lite rom for romantikk i hennes arbeid – hun evner å distansere seg selv fra menneskets trang til å presse på emosjonelle verdier på naturen. Hun er ingen tårevåt observator av naturens tilsynelatende forfall.
Pris: Kr. 150 inkl. materiell
Påmelding til kommunenes servicekontor.
Medvirkende: Åse Nordanger (kunstner)  

Skvis
 
Se filmen og møt regissøren.

Her får du møte produsent, regissør og manusforfatter Kathrine Haugen, som forteller deg om filmen «Skvis».

Skvis er en av to norske filmer for barn/unge som har premiere i 2012. Den er oppfølgeren til «Til siste hinder» fra 2011: http://www.filmweb.no/film/article417916.ece
Skvis er en spennende, rørende og morsom ungdomsfilm om lojalitet og evig vennskap: "Når alle svikter alle, er det godt vi har hverandre".
Medvirkende: Kathrine Haugen  


Spøkelsesnatt
  
Røyrvik kommer på besøk  












Søsken
 
Opplev dokumentarfilmen Søsken med filmskaper og regissør Trine Vollan.

Dokumentarfilmen SØSKEN handler om en søskenflokksom til sammen har flere hundre års erfaring. På tampen av livet forteller de sin egen historie, om hvordan søskenforholdet har formet dem som mennesker og om de båndene som holder søsken sammen.
Trine Vollan har laget en personlig film om sin fars søskenflokk. Og om seg og sin bror. Hva er det som gjør at vi holder sammen tross ulikheter og feider? Hvordan kan mennesker med samme utgangspunkt bli så ulike individer? Søsken er en del av Den kulturelle spaserstokken
Medvirkende: Trine Vollan (filmskaper) 
http://www.filmarkivet.no/v1/film/details.aspx?filmid=400133  



Teaterleik/impro
 
Bli med på teaterleik og improvisasjon med Hanne Vilja Sagmo!

Dette er en workshop der man benytter ulike dramøvelser med fokus på å utfolde seg kreativt sammen.
Hensikten er at eleven skal bli trygge på seg selv og trygge i gruppe. Det skal være gøy å eksponere seg og drama passer for alle.
Medvirkende: Hanne Vilja Sagmo    





Teaterleikestund  

Når teaterkompaniet Konstellasjonen kommer på besøk i barnehagen, blir det teaterleik.

Sammen med barna gjennomfører de en liten dramatime bestående av sang- og teaterleker, samt noe dramatisering. Målet er å gi barn og voksne en leken time som gir rom for teater, latter og moro.
Om kursholderne: Ingvild Meland, Elizabeth Piro Volan og Aud Kristine Horseng har alle bred erfaring innen kursavvikling innenfor teater og improvisasjon. De har holdt kurs for de fleste aldersgrupper og sammensetninger, og tilpasser hvert enkelt kurs til målgruppen.

Medvirkende: Ingvild Meland, Elizabeth Piro Volan og Aud Kristine Horseng (skuespillere)  

Til kjærlighetens pris 

Med overraskende sceneskifter, nye stemmer og musikalske rammer går Ingrid Storholmen enda dypere inn i kjærligheten.

Gå ikke glipp av når Ingrid Storholmen, og musikerne Olav Kallhovd og Ole Marius Sandberg setter lyrikk og musikk i samspill.
Utgangspunktet for forestillingen er Storholmens nyeste bok ”Til kjærlighetens pris”. Samspillet mellom Storholmen, Kallhovd og Sandberg fikk sin start under bokbadet underVRIMMEL i Ytre Namdal i fjor. Det videre samarbeidet mellom de tre har gitt ei forestilling som har turnert fylket så vel som litteraturfestivalen på Lillehammer med suksess.
Diktsamlingen bygger på myten om Orpheus som går ned i dødsriket for å hente sin kjæreste Evridike. Han får med seg sin kjære, og går opp samme vei som han gikk ned. Han foran, hun bak. Men Orpehus trosser dødsgudinnenes beskjed om ikke å snu seg – og Evridike forsvinner. Myten har gitt opphav til mange diskusjoner om kjærlighetens karakter. Hvorfor snudde Orpehus seg? Stolte han ikke på Evridike? Var det omsorg? Ville han ha henne bare abstrakt?
Olav Kallhovd er mangeårig jazzpianist i Musikk i Nord-Trøndelag. Sammen med Ole Marius Sandberg har han danna kjernen i ei rekke jazzprosjekt i Nord-Trøndelag. Olav Kallhovd har gitt ut to plater, hvor kjærligheten er et sentralt anliggende på begge.
Ingrid Storholmen er forfatter og litteraturkritiker fra Verdal. Hun debuterte i 2001 og har fått stor oppmerksomhet både for bøkene Krypskyttarloven, Skamtalen.Graceland, Siriboka og Tsjernobylfortellinger. I 2011 kom ”Til kjærlighetens pris”.

Medvirkende: Ingrid Storholmen (forfatter), Olav Kallhovd (piano) Ole Marius Sandberg (bass). 
http://www.t-a.no/kultur/article265318.ece 

Tradisjonell smiing
 
Sammen med kunstneren og smeden Øystein Viem fra Grong kan du klinke til så gnistene fyker i dette verkstedet!

Her får du sjansen til å smi deg din egen krok for å henge på veggen. Du får prøvd de vanligste teknikkene i smiing, smi jernet tynnere, bøye og meisle hull for spiker, samt oljebrenne overflaten.
Øystein lærer deg også en del om materialet, temperaturer, og historikken omkring smiing og jernutvinning i Namdalen, som har røtter tilbake til år 0. Verkstedet er retta mot elever i 8. klasse, men passer også for andre. Det kan være lurt å ha på gode ytterklær som holder deg varm og som tåler en gnist.
Medvirkende: Øystein Viem (kunstner og smed)  

Verdens beste åpningsnummer
 
Velkommen til workshop der dans presenteres på en lettfattelig og morsom måte.

Vi avslutter med å lage "Verdens beste åpningsnummer". Elevene blir kjent med enkel danse-koreografi, og opplegget tilpasses hver enkelt elevgruppe. Ved hjelp av ulike musikk motiveres eleven til å kjenne på rytme og danseglede. Medvirkende: Anett Hjelkrem (koreograf)    




“Børgefjell - vår første samiske nasjonalpark”
   
Innlegg til debatt ved K. Derås. Innlegget er en del av debatten omkring forvaltningen av Børgefjell.

 
Sørsamisk språkcafe. - Tider vi minnes
 
Velkommen sørsamisk språkcafé.

Ei fin anledning for alle som prate sørsamisk til å komme sammen omkring temaet “tider vi minnes” - et utvalg av forskjellige temaer fra før i tiden. Kaffe og vafler er å få kjøpt til en billig peng. Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar